MESSUTÄRPIT 2018 HORSE FAIRIIN – ALPAKKA-AGILITYÄ JA BLOGIGAALA?

IMG_0787

12.2. sain sähköpostia Horse Fairin järjestäjiltä, jossa ilmoitettiin valinnastani messublogistiksi. Tieto ei yllättänyt, sillä tämä on viides kertani messuilla. Päätin surkeasta raviohjelmasta huolimatta (postaus aiheesta – klik) kirjoittaa blogiini messutärppejä sekä ohjelmaa, joista mm. minut voi löytää sähläämästä. 

Aivan ensiksi – mitä, missä ja milloin? Helsinki Horse Fair -messut löytyvät 2.-4.3. Helsingin messukeskuksesta, vain muutaman sadan metrin kävelymatkan päässä Pasilan rautatieasemalta. Sen vuoksi kaukomatkailijat, jääkää Pasilan asemalle Helsingin pääaseman sijaan. Säästätte matkassa muutaman kilometrin. 

Messutärppejä on mukava selata, etenkin toisten blogeista. Näin vannoutuneena raviharrastajana ohjelmani koostuu pääosin supersuloisista alpakoista, poneista sekä blogiohjelmasta. Tänä vuonna sain kunnian suunnitella alustavaa ohjelmaa blogipuolelle, jonka myös kehittelin. Perjantaille löytyi puhuja ja sunnuntaille esiintyjät. 

Pidemmittä puheitta, mennään tärppien pariin!

IMG_0745

PERJANTAIN OHJELMA:

Olen itse paikalla jokaisena messupäivänä, joten minua saa tulla tervehtimään. Pyörin messualueella, mutta eniten varmaankin Playsson.netin pisteellä. Samoin Jani on menossa mukana, mutta tähän astisella tiedolla vain perjantaina ja pelivapaan sattuessa lauantaina.

Messut aukeavat kello 12, joten ohjelma alkaa juuri silloin. Ensimmäiseksi on vikellysnäytös, jonka aikana infolavalla Susanna Lehto, tutummin Suvililja-valokuvaaja tulee puhumaan kuvista ja kuvankäsittelystä. Hän demonstroi myös muokkausprosessin, joten valokuvauksesta kiinnostuneet – suunnatkaa 12:00 infolavalle!

Seuraava mielenkiintoinen kohde perjantain ohjelmassa on 13:20 alkava alpakka-agilitynäytös. Tämän olen menossa kuvaamaan, suosittelen ehdottomasti muillekin! 14:05, heti agilitynäytöksen loppumisen jälkeen areenalla nähdään raviponeja- sekä hevosia. Ohjelmaa luotsaa Suomen Hippos, Vermon sekä Ypäjän ravikoulut ja hieman tunnetumpi ravitalli. Ohjelma kestää 25 minuuttia, joten se ei vie paljoa aikaa messuostoksilta. 

Tiivistettynä:

 • 12:00-12:20 infolava – Valokuvaaja Susanna Lehto, tutummin Suvililja, tulee kertomaan hevosvalokuvauksesta sekä demonstroi kuvakäsittelyn paikan päällä. 
 • 13:20-14:00 areena – Alpakka-agilityä! Miten kukaan voisi tämän jättää välistä. Suloiset karvaiset (tai karvattomat) kasat kilpailevat voitosta erinäisillä esteillä. 
 • 14:05-14.30 areena – Raviponit- sekä hevoset valtaavat areenan. Suomen hippoksen, Vermon sekä Ypäjän ravikoulujen luotsaama esitys saa ainokaisena ravipuolen ohjelmana kunnioitusta. 

Playsson.netin osasto on aivan infolavan vieressä, osastolla 1c11. Vietämme varmasti suurimmaksi osaksi aikaa siellä, ellei töitä löydy tehtäväksi. Ilmoitan läsnäolostani ohjelmissa aina @kylmaverinenunelma Instagram-storyssä, joten laittakaa se seurantaan. 

IMG_0776

LAUANTAIN OHJELMA:

Lauantaina on viikonlopun jännittävin päivä! Blogiexpon palkintogaala järjestetään alkuillasta, jota odotan innolla. 

Varhain aamulla nähdään taas alpakoita. 10:05 alkavassa 45 minuutin pituisessa esityksessä alpakat taluttajineen mittaavat taitojaan toisista. Ohjelman jälkeen ei kuitenkaan tarvitse kiirehtiä vielä messuostoksille, sillä areenan valtaavat alpakoiden jälkeen vikeltäjät. Jos perjantaina et päässyt katsomaan vikellystä, tee se lauantaina. Vetreitä jalkoja tarvitsevat ratsastajat poistuvat areenalta hetkeksi, jonka jälkeen ehdit hyvin pitää muutaman kymmenen minuutin pituisen ostos- tai ruokahetken.

11:40 areenalle ryntäävät lännen- tarkemmin western-ratsastajat. He esittävät 50 minuutin aikana aitoa karjakäsittelyä hevosilla, joka on nähtävä! En ole itse koskaan nähnyt livenä westerniä tai ”karjapaimentoa” hevosilla. Tämä ohjelma taltioituu varmasti omalle kameralleni, kai myös sinullekin? 

Mikäli olet miettinyt lajinvaihtoa, harkitse seuraavasi tämä ohjelmanumero. 14:50 areenan valtaavat raviponit sekä hevoset ohjastajineen. 20 minuutin aikana raviurheilusta ehditään katsojille varmasti kertoa isompi paketti, tuletko kanssani kuuntelemaan? Oma päiväni on kuitenkin pulkassa 17:10 jälkeen, nimittäin 16:50 alkava Blogiexpon palkintogaala kruunaa viikonlopun monille bloggaajille. Itse olen ehdolla, toistaiseksi hyvällä erolla muista. Pääsette äänestämään minua postauksen lopussa olevasta linkistä!

Tiivistettynä: 

 • 10:05-10:50 areena – Alpakkoja! Agilityesitys jälleen kerran, vekkulit kaverit pomppimassa esteitä. 
 • 10:55-11:05 areena – Vikellysesitys, jonka varmasti kaikki haluavat nähdä. 
 • 11:40-12:30 areena – Areenalla nähdään aitoa western-ratsastusta, jossa ratsastajat järjestävät ”karjakäsittelyä hevosilla” ohjelmanumeron. 
 • 14:50-15:10 areena – Raviponit- sekä hevoset valtaavat jälleen perjantain tapaan areenan. 
 • 16:50-17:10 infolava – Blogiexpon palkintokategorioiden voittajat julkistetaan ja palkitaan! Tämä kannattaa nähdä. 

IMG_0532

SUNNUNTAIN OHJELMA:

Viimeinen päivä vuoden 2018 HHF’älle. Ensi vuonna jatketaan, toivottavasti laajemman ravipuolen ohjelman parissa. 

Aamu alkaa 10:20 viikonlopun viimeisellä vikellysesityksellä. Se kestää noin 10 minuuttia, jonka jälkeen vessatauot ovat mielestäni sallittuja. Vikeltäjät hyppivät hevosten selkään pääareenalla, joten sinne ei ole vaikea löytää. Hieman alle tunnin päästä vikeltäjien jälkeen Raviliiga esittäytyy messuväelle infolavalla. Ohjelma alkaa 11:20 ja päättyy 11:55. 

Western-ratsukot ajavat taas omassa esityksessään karjaa takaa. Pääareenalla 12:00 voit nähdä hienoa lajiratsastusta 40 minuutin ajan, jonka jälkeen tunnin päästä alpakoiden estekisat alkavat talutusareenalla! Tarkemmin sanottuna ne ovat korkeushyppykisat, jonka ainakin minä haluan nähdä sekä kuvata. Niiden jälkeen kannattaa juosta pääareenalle 14:05 alkavaan ravikoulujen esittäytymiseen.

Oma bloggaajahaastatteluni on päivän lopussa, nimittäin infolavalla alkaa kymmenen minuutin pituinen haastattelu kolmesta eri hevosbloggaajasta. Tämä kannattaa ehdottomasti nähdä, olen itse juontamassa kyseisen ohjelmanumeron. 

Tiivistettynä:

 • 10:20-10:30 areena – Viikonlopun viimeinen vikellysesitys. 
 • 11:20-11:55 infolava – Raviliiga esittäytyy. 
 • 12:00-12:40 areena – Western-ratsukot tulevat taas! Karjapaimentoa hevosilla.
 • 13:30-14:00 talutusareena – Alpakoiden estekisat! 
 • 14:05-14:15 areena – Ravikoulut, Vermo sekä Ypäjä esittäytyvät yleisölle. 
 • 15:50-16:00 infolava – Oma haastatteluni kolmesta nuoresta hevosbloggaajasta. 

Mikäli pidit koosteestani sekä haluat minun mahdollisesti voittavan Blogiexpossa, äänestä blogiani tästä linkistä. Kategoriani on ”vuoden hevosharrastusblogi”, jossa ainakin toistaiseksi minulla on turvallinen johtopaikka. Äänestysaikaa on kuitenkin vielä muutama viikko, joten ei pidä nuolaista, ennen kuin tipahtaa.. 

ÄÄNESTÄ MINUA TÄSTÄ!

2 thoughts on “MESSUTÄRPIT 2018 HORSE FAIRIIN – ALPAKKA-AGILITYÄ JA BLOGIGAALA?

 1. Jos satut rotukavaldia kuvaamaan missään vaiheessa (la/su) niin olisin kiinnostunut ostaamaan kuvia ponistani! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *