BLOGIEXPO 2017 – EHDOLLA VUODEN HEVOSHARRASTUSBLOGIKSI?

hhf-blogiexpo

Playsson.net on varmasti monelle hevosihmiselle (etenkin netissä pyöriville sellaisille) tuttu. Lyhyesti kerrottuna se on kuitenkin hevosblogeille suunnattu blogiportaali, jonka toiminta on laajennettu aina mm. hevoslehteen sekä bloggaajien palkitsemisgaalaan asti. Vuodesta 2015 asti järjestetty Blogiexpo herättää mielipiteitä puolin ja toisin: miksi hevosblogeja pitää jakaa tai vastaava spiikki – palkitseminen voi tuoda nuorille lisää motivaatiota kehittyä. Alla lyhyt kuvaus Playsson.netistä:

Playsson.net on keväällä 2015 perustettu sivusto, joka kerää yhteen mielenkiintoisia hevosblogeja ja lajia koskevia artikkeleita. Median tuottamisen lisäksi teemme tuotteiden jälleenmyyntiä ja promotiota sekä järjestämme erilaisia tapahtumia. Playsson.netin konsepti on Suomen mittapuulla uusi ja uniikki. – Lähde Playsson.net.

Vuoden 2017 Blogiexpo siirrettiin marras- tai joulukuulta tämän vuoden maaliskuussa (2.-4.3.) järjestettävään Helsinki Horse Fair -tapahtumaan. HHF-messut järjestetään Helsingin messukeskuksessa, vain muutaman sadan metrin päässä Pasilan juna-asemalta. Samaan aikaan paikalla on myös Goexpo sekä kuva & kamera -messut. Himoshoppailijoille tämä tarkoittaa siis kahta kärpästä samalla iskulla, tuliterät hevostarvikkeet sekä uusi objektiivi kameraan. 

Viikonlopun jokaisena päivänä (pe-su) on järjestetty blogiohjelmaa. Perjantaina luvassa vielä salassa pidetyn hevosvalokuvaajan luento sekä demonstraatio kuvanmuokkausprosessista. Lauantaina on itse palkitsemispäivä, ja sunnuntaina ohjelmassa on kolmen nuoren hevosbloggaajan haastattelu. Messutärpeistä blogissani lisää myöhemmin! Sunnuntailta Pihla on koonnut oman postauksensa, voit lukea sen tästä: klik.

IMG_0731

Vuoden 2017 yleisöäänestyksen palkintokategoriat olivat seuraavanlaiset: positiivinen erottuja, nuori nousija, vuoden hype (yli 18-vuotias bloggaaja), vuoden ratsastusblogi, vuoden hevosharrastusblogi, visuaalisin blogi ja vuoden vitsiniekka. Kolmen muun kategorian voittajat pääsevät raadin valittavaksi ja heidät julkistetaan lauantaina HHF-messuilla. 

Blogini on ehdolla vuoden hevosharrastusblogiksi, vaikka oletin Muuliprojekti-blogin Kaisan vievän kategoriavoiton mennen tullen. Hän kuitenkin pääsi kamppailemaan ”isommissa” porukoissa, ja me pikkublogit jäimme nahistelemaan omista kategorioistamme. Kategoriavalintoja on puitu Hevostalli.netissä hyvinkin mielenkiintoiseen sävyyn. Ehdolla ei saisi olla isoja, maineikkaita blogeja, muttei myöskään pieniä blogeja? Kyseisen viestin kirjoittaja otti hauskaan sävyyn kontaktia keskusteluun, jossa hän myös totesi, ettei tämän kaltaisissa äänestyksissä voida miellyttää jokaista.

Omassa kategoriassani minun lisäkseni kilpailevat Ajoponin vauhdissa -blogin Iida (ainoa raviblogi minun lisäkseni), ratsublogia kirjoittava Vuokko (Tyyli kaukana) ja Rouskutellen-blogi, jonka kirjoittaja on aikuinen. En pidä omaa voittoani mahdollisena, vaikka muissa sosiaalisen median tileissä olenkin aktiivinen. Kilpailu on kovaa ja paras kategorian voittakoon. 

ÄÄNESTYKSEEN PÄÄSET TÄSTÄ!

Kirjoitan kilpakumppaneista pienet esittelyt, Kaisan tapaan (sori Kaisa, älä muistele pahalla). 

IMG_0776

Tyyli kaukana

Kyseistä ratsupainotteista blogia kirjoittaa vuonna 2000 syntynyt Vuokko. Hän ratsastaa Kirkkonummella sijaitsevalla ratsastustilalla, Wiknerillä. Blogiuran hän on ehtinyt aloittaa vuonna 2014, eli minua vuoden jäljessä. Lukijoita Vuokolta löytyy hieman yli 170, joten blogilla on oltava jotain arvotasoa lukijoidensa silmissä. 

Ratsastusblogit, saati tuntiratsastajien blogit eivät kuulu omiin mielenkiinnonkohteisiini, joten Vuokon blogille en varsinaisesti syttynyt. Kirjoitustaidot kirjoittajalla ovat kunnossa, mutta postausten sommittelusta (kuva & teksti) en pitänyt. Ulkoasu ei ole myöskään omaan silmääni, sillä arvostan tyyneyttä ja yksinkertaisuutta. Kuplissa käytetyt efektit saivat kuitenkin minutkin vakuuttumaan.

Ajoponin vauhdissa

2003 syntynyt keskisuomalainen Iida kirjoittaa blogissaan kahdesta raviponistaan. Hänen entinen poninsa menehtyi, jonka seurauksena mahdollisena seurauksena aktiivisuus jämähti ja nyt hänellä on uusi raviponi. Blogin postaukset ovat jääneet vähäisiksi, mutta kirjoittaja on Instagramin puolella suhteellisen aktiivinen. 

Iidan blogi kuuluu omiin seurattaviini. Harmiksi lähes kaikki raviponiblogit ovat kuolleet tai epäaktivoituneet, joten oma lukulistani on vähentynyt lähes puoleen entisestään. Ulkoasu on ulkopuolisen tekijän käsialaa, joten en siihen ota kantaa.

Rouskutellen

Yli 600 lukijan blogi, mutta silti itselle ihan tuntematon. Kenties vuonohevospainoitteisen aiheen takia? 

Kirjoittaja on tykästynyt bloggaamiseen aikuisiällään, muuta en saanut selville. Kirjoittajasta ei kerrota paljoakaan, mutta ulkoasu on taidokkaasti tehty ja postaukset ovat laadukkaasti kirjoitettu. 

Ei muuta sanottavaa, blogi jätti paljon kysymysmerkkejä. 

IMG_0785

Lue myös:

Kilpaileminen ilman kuolaimia turvallisuuskysymys – klik.

Parhaimmat vinkit aloittelevalle bloggaajalle – klik.

Shetlanninponiin yhdeksässä kuukaudessa lähes 9000€? – klik.

1 thought on “BLOGIEXPO 2017 – EHDOLLA VUODEN HEVOSHARRASTUSBLOGIKSI?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *