ANALYYSISSÄ OMA BLOGI? + POSTAUSHAASTE

IMG_0006 (8)

Vuoden 2017 huhtikuun jälkeen on blogilleni käynyt vaikka ja mitä. Sen ulkoasu on vaihtunut muutamaankin otteeseen, alusta on vaihtunut Bloggerista WordPressiin sekä olen onnistunut jopa hukuttamaan blogini hetkellisesti bittiavaruuteen, josta Penina onki sen ystävällisesti pois. Tapahtuneiden jälkeen ei voi kuin pyyhkiä hikeä otsalta, mutta näin itsekriittisyyden keskiössä elävänä ihmisenä on minun pakko päästä valittamaan jostain asiasta. Tänään valituksen kohteeksi joutuu blogini – tosin harjoitan samalla usein puhuttua, mutta harvoin nähtyä rakentavaa palautetta. 

Kirjoitin tämän postauksen ensimmäistä kertaa 20.4.2017 Bloggerin palvelimelle. Postausten sisältö, oikeinkirjoitus ja oikeastaan kaikki ovat siitä ajankohdasta muuttuneet. Toivon todella, että 9kk muuttumisaika riittää teille vuoden sijasta. Ensimmäiseen postaukseeni pääset tästä: klik

Let’s start!

anal2

Banneri

Bannerini on todella yksinkertainen ja hillitty. Vaihdoin tammikuun alussa bannerin todella talviseen maisemaan, sillä minusta se tuo hieman väriä mustavalkoiseen talveen, mutta se ei vie ajatuksia pois tästä vuodenajasta. Ravikuva sopii hyvin blogiini ja nyt siinä on vihdoin niitä kylmäverisiä.

En käyttänyt ideoimiseen paljoakaan aikaa, sillä tapani on vain tehdä ja katsoa tulos jälkeenpäin. En ole ainakaan ulkoasujen suhteen hirveän suunnitelmallinen ihminen, joten banneri syntyi juuri tältä pohjalta. Sain kuningasidean tunkea roiskeen banneriin, koska minusta teksti ilman taustaa oli turhan tyhjän oloinen.

EI, en vieläkään ole päässyt Playssonin tiimibloggaajien aateliin (=tiimibloggaajien joukkoon). Halusin kannatuksen vuoksi lisätä kuitenkin portaalin logon, lähinnä kannatussyistä. 

anal1

Sivupalkki

Sivupalkkini on tyhjä. Bloggerissa pystyt vaikuttamaan sivupalkkiisi noin 50 kertaa enemmän, sillä WordPressin alustalla on omat ulkoasumallit, joista voit muokata blogiasi mieleiseksi. Haluaisin sivupalkkiini esimerkiksi someikonit, mutta se haave jäänyt toistaiseksi taka-alalle. Ikonit toisivat väriä muuten niin harmaaseen sivupalkkiini. 

Lukijapalkkia minulla ei ole, koska olen kokenut sen hyödyttömäksi. Rekisteröityneet lukijat eivät kerro todellista lukijamäärää, joten joskus lukijapalkki voi koitua jopa yhteistyön menetykseksi. Sivupalkista löytyvät kuitenkin esittelyteksti, sivut, hakupalkki, huono blogiarkisto sekä avainsanat-pilvi. 

En henkilökohtaisesti pidä sivupalkistani, vaikka se onkin ihanan yksinkertainen. En ole suurten asetelmien fani, mutta pienet yksityiskohdat tai värit sivupalkissa säväyttävät minunkin silmää. 

anal4

Postaukseni

Yhdeksässä kuukaudessa oikeinkirjoitus on mielestäni parantunut silmissä. Vaikka teksteihin epäsäännöllisen säännöllisesti tupsahtaakin kirjoitusvirheitä, pyrin korjaamaan niitä parhaani mukaan. Isoimmat virheet (väärä kirjain jossain sanassa) korjaan oikofix-nimisellä sivulla. 

Sisällössäni on harmittavan vähän ”tavallisia” tallipostauksia. Toisaalta, tiedän olevani yksi harvoista hevosblogeista, joissa ei ole hevosia päätähtinä. Agnea en viitsi nakittaa rankkaan päätähden rooliin, the julkkisponiksi, sillä starttaan sillä kuitenkin niin harvoin. Toisaalta se on kuitenkin ainokainen hevoskontaktini, mikäli kuvaus- sekä yhteistyöreissuja ei lasketa. 

Millaista sisältöä tuotan omasta mielestäni? Selasin blogini etusivua, jossa oli 10 viimeisintä postausta. Niistä 7/10 liittyivät jollain atomisella tasolla blogeihin. Tähän pyrin saamaan muutosta, mutta toivon lukijoiltani hieman apuja ideoiden keksimiseen. 

Tässä vaiheessa voisitte käydä äänestämässä minua vuoden 2018 blogiexpoon: klik.

anal3

Yleisilme

Vaikka blogistani löytyy korjattavaa sieltä sun täältä, olen tyytynyt nykyiseen ulkoasuuni. Edellisen bittiavaruus-seikkailun jälkeen en jaksa kiinnittää huomiota pieniin (ja turhiin) asioihin ulkoasussani. 

Pidän juuri nyt tärkeimpänä asiana ainakin omassa blogissa sen sisältöä. Ulkoasu on todella merkittävä asia, etenkin uusien lukijoiden kohdalla. Nyt vain osaamiseni alkaa tulla vastaan, sillä taitoihini kuuluu vain Bloggerin CSS-koodien näpräily. Myönnän sen reilusti, etten osaa muokata WordPressissä mallia ihan täysin mieleisekseni. Vaikka Blogerissa täytyy osata koodata saadakseen ulkoasuja, WordPressissä koodaus viedään nextille levelille, mikäli malleja pitäisi alkaa muuttamaan. 

Mustavalkoteema miellyttää omaa silmää, mutta hevosblogissa saisi mielestäni olla hieman luovempi. Ulkoasun muutos tulee näillä näkymin seuraavan kerran aiheelliseksi keväällä. Siihen asti koetetaan sinnitellä tällä nykyisellä, mutta hienostuneella lifestyle-blogi teemalla. Iso miinus kaksista sivu-osioista. 

IMG_0587

HAASTE!

Piditkö postauksestani? Kirjoita sinäkin samanlainen!

Analysoi blogisi eri kohtia, kohdat saat valita itse. Kirjoita siitä postaus ja linkkaa se sen jälkeen tämän postauksen kommentteihin. Järjestän parhaimman postauksen kirjoittajalle pienen yllätyksen. Muistakaa mainita, että postausidea on otettu blogistani. 

1 thought on “ANALYYSISSÄ OMA BLOGI? + POSTAUSHAASTE

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *