PLAYSSON.NET TEHNYT TÄYSKÄÄNNÖKSEN LEHTENSÄ SUHTEEN?

IMG_0001

(Tässä alussa mainittakoon, että blogini ei ole Playsson.netin omistuksessa. Teen postauksen omien mielipiteideni mukaan, eikä tämän tekemisestä minulle ole maksettu. Postausta ei ole toteutettu yhdessä Playsson.netin kanssa.)

Perjantaina 15.12. kauppoihin ja lehtipisteille ilmaantui Riders magazinen kaikkien aikojen toinen numero. Ensimmäisestä julkaisusta käytiin lokakuussa kiivasta keskustelua, etenkin Hevostalli.netin puolella. Keskusteluissa ruodittiin lehden kirjoittajia, artikkeleiden ulkoasuja sekä muutamissa kohdissa kieliasua. Huvittavaa nähdä, miten aikuiset ihmiset osoittavat ”hyvää” käytöstään, sillä eikö niiden nykynuorten pitänyt olla käytökseltään kaikista hirveimpiä täällä meidän nyky-yhteiskunnassa?

Jo heti kannesta huomaa, että lehti on kokonaan uudistunut. Lukijoiden palautteita on kuunneltu ja lehteä on muokattu niiden perusteella. Valkoiset reunat ovat häipyneet kannesta, ja taittoon on keksitty värimaailmaan sopiva palkki kannen reunaan. Fontit ovat kannessa hillittyjä, vaikkei ne minua haitanneetkaan edellisessä numerossa. Fonttien monipuolisuus tuntui kuitenkin olevan monelle edellisessä numerossa iso miinus.

Kannessa poseeraava varsa sopii täydellisesti teemaan sen värimaailman kanssa. Kuva sekä juttujen otsikot ovat aseteltu todella hyvin, vasemmassa reunassa olevaa otsikon yhtä sanaa on korostettu lopussa, erottuakseen varsan tummasta värityksestä. Uudessa numerossa myös kansi on paksumpi, mitä edellisessä. 

IMG_0006

Ensimmäiseltä sivulta löytyy tietenkin sisällysluettelo. Vasemmalla on vertailun vuoksi ensimmäinen numero ja oikealta voitte nähdä vilaukselta hieman uusinta numeroa. Näiden kahden lehden välillä on selkeä ero: uudemmassa numerossa on täysin selkeä versio sisällysluettelosta. Sen kuvitusta sivulla lisäävät myös jo ensimmäisessä numerossa nähdyt neliöt sekä kuvat juttuotsikkoineen. Eritoten jackrusselin leikekuva näyttää todella suloiselta sisällysluettelon vieressä. 

Aiheet uusimmassa numerossa ovat yhtä tärkeitä, mitä edellisessäkin. Talviaiheiset selviytymiskeinot, negatiivinen kommentointi, kohtaaminen hevosen kanssa sekä esimerkiksi ratsastuskunnon kehittäminen. Aiheita on artikkeleina korostettu entistäkin enemmän uuteen numeroon.

Koko lehden yleisilmeelle antaisin 9-, mutta kuitenkin joitain pieniä ulkonäkövirheitä on päässyt mukaan. Niitä en kuitenkaan itse hoksannut ensimmäisellä selauskerralla, vaan vasta tutkailtuani lehden tarkemmin tätä postausta varten. Maiju Lahden piirrokset kuvittavat hienosti eri artikkeleita, niistä suuri plussa. Esimerkiksi minun haastattelussani Lahden piirroskuva tuo mielestäni todella hyvän yleisilmeen sivulle.

IMG_0007

Asia, johon toivoin itsekin parannusta – keskityksen poisto. Se huomioitiin todella monessa palautteessa, mutta kieltämättä keskitys ei sopinut lehteen. Se loi tekstiin tiettyjen sanojen välille todella ilkeältä näyttäviä rakoja, eikä sitä ollut yhtä helppo lukea. Keskityksen poiston lisäksi fontti on vaihtunut. Times new roman miellyttää itseä ainakin paljon enemmän ja sen varmaankin huomaa blogini fontin perusteella.

Pääkirjoituksen alta löytyvät taas tavalliseen tapaan yhteystiedot, toimittajat sekä Playsson.netin sosiaalisen median kanavat. Lisänä taas Lahden kuvittama upea piirroskuva ponista seisomassa lumiukon vierellä. Ensimmäistä kertaa jopa minunkin nimi mainittiin toimittajien listalla!

IMG_0009
Numero 1.
IMG_0011
Numero 2.

Artikkeleiden sisältöön en ota kantaa, mutta taittaja on kyllä tehnyt todella hyvää jälkeä. Artikkeleiden yleisilmeet ovat muuttuneet täysin ja uusi Times new roman -fontti toimii todella hyvin jokaisessa artikkelissa. Kuvien reunoille tilaa on jätetty tarpeeksi, eivätkä sivut näytä niin sanotusti ”täyteen ahdetuilta”. Värimaailma näyttää lähestulkoon jokaisella sivulla sommitellulta, eikä lainkaan huolimattomasti tehdyltä.

Kuvien pyöreät reunat ovat hävinneet. Niiden tilalle ovat tulleet nykyaikaiset sekä modernimmat nelikulmaiset kuvat, joista saa mielestäni todella asiallisen sekä fiksun vaikutelman. Edellisen numeron pyöreämmät reunat eivät kutsuneet minua samalla tavalla, mitä nykyiset rajaukset. 

”Lastenlehti” on termi, mikä ei kuvaa uusinta numeroa. Ulkoasu on tarpeeksi huoliteltu ihan aikuisillekin, eli ikäsuunnasta ei tarvitse huolehtia. Artikkeleita olisi myös aikuisten hyvä lukea, sillä ne antavat melkoisen infopläjäyksen ajankohtaisista aiheista, aina niihin suomalaisen tallityöntekijän hevosunelmiin. Kyllä nimittäin minulle kelpaisi ratsastus hiekkarannoilla, mutta nyt luettuani Essin artikkelin, kaukainen haaveeni tuntui entistäkin lähemmältä.

IMG_0012

IMG_0014

Yhteenvetona lehteen on tehty todella isoja muutoksia. Se ei ole kuin nimeltään lähes samankaltainen, mitä edeltäjänsä. Listaan alle vielä isoimmat plussat paremmuuden mukaan sekä miinukset. 

+ Yleisilmeen suuri muutos!

+ Paksumpi kansi.

+ Uudistunut sisällysluettelo.

Miinuksena muutaman kuvan huono leikkaus.

IMG_0016

1 thought on “PLAYSSON.NET TEHNYT TÄYSKÄÄNNÖKSEN LEHTENSÄ SUHTEEN?

  1. Kävin ostamassa kakkosnumeron viikonloppuna ja lehti on todellakin parantunut ja paljon! Et ottanut juttujen sisältöön kantaa postauksessasi mutta mielestäni niiden laatu oli kauttaaltaan parempi ja ne olivat enemmän juuri artikkeleja kuin viime numerossa. Viime numerossa jotkut jutut olivat hyvin “blogipostausmaisia”. Oma juttusi oli lehden parhaimmistoa ja toinen mistä pidin oli juuri tuo hevosmatkailujuttu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *