MAKING OF – RAKKAUDESTA RAVEIHIN

IMG_0038-2

15.12. julkaistiin ensimmäinen lehteen kirjoittamani artikkeli. Se oli ollut pitkään tavoitelistallani, mutta harmiksi edelliseen Riders magazinen numeroon en ehtinyt saada aikaiseksi täysin lehteä varten kirjoitettua artikkelia. Siispä ensimmäiseen numeroon Penina lainasi minulta vuosien takaisen apupostauksen bloggaajille, mikä oli minusta ihan hyvä hätävara.

Nyt joulukuun numeroon sain kuitenkin uuden mahdollisuuden. Aluksi ajattelin kirjoittaa hevosblogien suosiosta, mutta oman mielipiteeni muodostamisessa tuli ongelmia, enkä aluksi meinannut saada tekstiä kasaan lähes ollenkaan. Tämän jälkeen pohdin artikkeliin uutta aihetta ja hetken mietittyäni idea suorastaan välähti päähäni.

Pyysin Peninalta hyväksyntää aihetta kohtaan ja hän vastasi myöntävästi – jos aihe olisi ratsuihmisten näkökulmasta mieleinen. Ryhdyin heti hommiin, sillä haastattelu tuli saada ylös alle kahdessa viikossa. 

IMG_0249

Hain haastateltavaa Riihimäen ravi-ihmisten Facebook-ryhmän kautta ja sieltä löytyi muutamakin ehdokas. Kommentteihin ehdotettiin lopulta erästä henkilöä, jonka valitsemiseen päädyin lopulta aika helposti. Soitin muutaman puhelun ja näin haastattelu- sekä kuvausaika oli sovittu.

Juuri muutama päivä ennen haastattelua Etelä-Suomeen tupsahti talvi. Se tarkoitti siis sitä, että kuvat otettiin loskaisella radalla lumisateessa. Kombo kuvien otolle ei ollut mitenkään edustava, sillä loskaiset varusteet eivät näytä kovinkaan hyviltä kuvissa. Asialle ei kuitenkaan voitu mitään, joten jouduimme tyytymään säähän.

Lähdin haastattelupaikalle noin 30 minuuttia ennen sovittua aikaa. Ajattelin kuvata ennen haastattelua kuvituskuvia blogiin, jotta ei tarvitsisi tunkea samoja hevoskuvia aina jokaiseen postaukseen. Kuvat otettuani odottelin määrättyyn aikaan asti, jolloin  sain viestin, jossa kerrottiin haastateltavien olevan paikalla 20 minuuttia sovitun ajan jälkeen. Käytännössä tuo 50 minuutin odottelu ei ollut paha asia, mutta minulla oli talvikenkien puuttumisen takia jalassani lyhytvartiset Converset – kävelymatkan takia läpimärkinä tietysti. 

Olo oli jo siinä kohtaa hieman epämukava, mutta hammasta purren kestin hiljalleen tapahtuvan jalkojen jäätymisen. Jarmon saavuttua hevosensa kanssa, olo oli jo helpottunut. Enää ei menisi kauaa, sillä hiitit ovat yleensä nopeasti ohi, etenkin hevosten kanssa. Sen olettaminen oli iso virhe.

Otimme aluksi Paavosta (hevonen) rakenne- sekä pääkuvia. Myös Jarmo mahtui joihinkin kuviin mukaan, upean hevosensa vierelle. Vaikka nyt itse sanonkin, joistain kuvista tuli mielestäni todella kivan näköisiä. Kuvien oton jälkeen oli vuorossa Paavon valjastus, mitä itse siinä sivussa kuvasin.

Hieman ihmeteltiin nuorta ikääni ja sitä, että miten minä voin tämän ikäisenä kirjoittaa lehteen artikkelia. Tein selväksi kuitenkin, että artikkeli oikoluetaan ammattilaisen toimesta, eikä sitä lisätä lehteen ilman sitä. 

IMG_0103

Valjastuksen jälkeen Jarmo kävi Paavon kanssa kävelemässä lämmittelyringin ja sen jälkeen suunnattiin radalle. Otin jokaiselta ajokierrokselta kuvia sillä hetkellä, kun Jarmo ajoi ohitseni. Kierroksia ajettiin yhteensä noin kahdeksan, joiden välissä oli kävelytys varikkoalueella. Kuvia tuli reilusti, mutta valitsin niistä vain muutaman suosikikseni (osittain huonon talvikelin takia). Kuvia näkyy tässä postauksessa.

Kuvien oton jälkeen palasimme varikolle, jossa Jarmon äiti jo odottelikin. Itse olin aivan umpijäässä (ainakin jaloista), koska olin joutunut seisomaan lumihangessa pienoisessa tuulessa. Olo ei ollut erityisen mukava, mutta onneksi hiitti oli lähellä loppua sillä hetkellä. Vaihdoimme palautteet puolin ja toisin, jonka lisäksi näytin Jarmolle muutamia kuvia. Lastauksen aikana pääsin lähtemään kotiin, jossa pistin heti saunan lämpenemään. 

Latasin kuvat tietokoneelleni jo samana päivänä, jotta pääsisin kirjoittamaan haastattelua mahdollisimman nopeasti. Alun taustatiedot oli minulla jo valmiina, joten kirjoittamisen aloittaminen oli suhteellisen helppoa. 

Kirjoitettuani haastattelun lähestulkoon valmiiksi, vilkaisi Jarmo sen ja teki siihen muutamia korjauksia. Tarkastin tekstin vielä Oikofixin läpi ja lähetin sen kuvineen Peninalle. Haastattelu kävi vielä oikolukijalla kylässä, josta sain tuliaisiksi muutamia korjattavia virheitä. 

Sen jälkeen haastattelu Jarmon ja Paavon elämästä olikin valmiina painoon ja tänään se on tullut vihdoin teille julki! Paavo voitti valmentajansa ajamana muuten Vermossa juuri muutama päivä sitten, eli heillä menee todella hienosti nykyisin. Minulle saa antaa kommentteihin postauksesta palautetta, mutta huomioikaa se ensimmäisenä lehteen kirjoittamanani artikkeli. Tähän postaukseen en ole oikeinkirjoituksellisesti tai ajallisesti panostanut läheskään niin paljon, mitä haastatteluun.

 

1 thought on “MAKING OF – RAKKAUDESTA RAVEIHIN

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *