ALOITTELEVAN RAVIURHEILIJAN ABC osa 1 sanasto

IMG_1024.JPG
Heippa kaikille! Sain eräästä Whatsapp-ryhmästä mielestäni todella hyvän postausidean. Ajattelin heti ihan, että miksei? Minun onkin jo pitänyt tehdä tämän tyylinen postaus raviurheilusta. Nyt sain motivaatiota siihen ja tässä se on! Osia tulee olemaan kolme tai neljä ja osissa puhutaan ponipainotteisesti. Tietysti asiat koskevat myös hevosia, mutta en viitsi kirjoittaa jokaiseen selitykseen ”hevoselle tai ponille”. Tässä osassa tutustumme laajemmin raviurheilun sanastoon ja valitsin tähän postaukseen minusta tärkeimmät sanat, joita varmasti kuulee raveissa.
1. Enn, ennätys – ennätys, jonka poni on juossut itsellensä. Juoksuennätyksen mukaan poni ilmoitetaan eritasoisiin lähtöihin ja ennätys jää ponin rekisteriin. Ennätystä ei nollata, sitä voi vain parantaa. Mitä nopeampi ennätys, sitä pidemmälle takamatkalle joutuu lähdöstä riippuen.
2. Aly, autolähtö, ryhmäajo – autolähtö on yksi lähetystapa raveissa. Poneille niitä on harvoin, mutta muutamaan otteeseen vuodessa. Autolähtöä ei harjoitella korttikurssilla etukäteen, vaan kaikkien oletetaan osaavan sen teoriassa. Ponit kerääntyvät siis lähtöauton taakse ja juoksevat tietyn matkan ennen lähtölinjaa. Autolähetyksessä ennätyksellä ei ole sinällään väliä, kaikki lähtevät samalta matkalta, joten nopeimmille tämä lähetystapa on hyvä. Lyhenne tälle on aly.
3. Pakki, takamatka –  takamatka, eli perusmatkan lisäksi juostava lisämatka. Mitä nopeampi, sitä pidemmälle taakse joutuu volttaamaan. Paalulla juoksevat usein lähdön hitaimmat ponit, riippuen siitä onko poni parantanut ennätystään välistartissa. Pisin takamatka on yleensä 120 metriä, ja takamatkat on 20 metrin välein (20m, 40m, 60m, 80m, 100m, 120m)
4. Hiitti – kilpailuvauhtinen harjoitus raviradalla. Pyritään siis ajamaan samaa vauhtia, kuin startissa ja käydään samalla kellottamassa vauhdit tai vain ajamassa tuntumaa. Kisaponini Agnen kanssa tarkoitus juurikin mennä vielä kokeilemaan Riihimäelle lämmittämätön hiitti, josko se toimisi paremmin sille. 
5. Paalu – lyhin juostava matka, eli esimerkiksi jos juostava matka on 1100m, niin paalulta lähtevät ponit juoksevat sen 1100m. Pakilta lähtevät juoksevat aina pidemmän matkan, riippuen ennätyksestä. Yleensä paalulta starttaava numero yksi johtaa koko volttia.
esittely c) Anni Pylväläinen
6. Esittely – esittely on joko käänteisessä (16,15,14…) tai oikeassa (1,2,3…) järjestyksessä tapahtuva radalle tuleminen. Esittelyssä kuskien pitäisi tervehtiä tuomaristoa katsomalla heihin päin ja jatkaa esittelystä suoraan volttipaikoille. Esittelyrinkiin kokoonnutaan ennen starttia radan ulkopuolella varikon läheisyydessä.
7. Varikko – tallialue, jossa ponit valjastetaan, kävelytetään, hoidetaan ja tehdään muut tarpeelliset asiat startin kannalta. Sinne myös parkkeerataan autot ja siellä voi yleensä lämmitellä ponia jossain.
8. Monte – raviratsastusta. Ponit starttaavat muuten samalla tavalla, mutta kärryjen sijasta ponilla on ohjastaja selässä. Montessa on paino- ja pituusrajoja ja ne saa selville www.hippos.fi sivulta. Montelähtöjä järjestetään harvoin, syytä en sille tiedä.
9. Hll – lyhenne sanasta ”hylätty liiat laukat”, joka on varmaan yleisin hylkäämisen syy poneilla. Ennen ponit hylättiin viidennestä laukasta, mutta nykyisin kolmannesta. Tuomarit ovat mielestäni ehkä joillain radoilla hieman valikoivia, ketkä hylätään ja ketkä ei. Laukkojen laskeminen on myös hieman kyseenalaista, sillä haparoinnista tai pikkuisesta pompusta saatetaan saada joskus laukkamerkki ja joskus ei.
10. Hkä – tämä on lyhenne sanasta ”hylätty kävely”. Poni siis kävelee juostavan matkan aikana ja siitä hylätään heti. Ruusu on kerran hylätty kävelemisestä Lahdessa ja jälkeenpäin se nauratti todella paljon.
11. x – kirjain ‘x’ ponin ajan jälkeen tarkoittaa sitä, että poni on laukannut startissa. Jos esimerkiksi poni saa ajaksi 2.43,7 ja ajan perässä on laukkamerkki (x), on poni laukannut.
12. Hml – lyhenne, ”hylätty maalilaukka”. Itselle käynyt kerran näin, voitto olisi napsahtanut, mutta Jaska nosti laukan juuri maalin kohdalla. Jos poni siis laukkaa maaliin, se hylätään. Lyhenne tunnistetaan tästä: hml 1/2/3 tai niin edespäin, riippuen sijoituksesta tietysti. Oma tulos oli siis hml 1, eli hylätty maalilaukka 1.
Pikalukkovaljastus
13. Kuski – ohjastaja, joka ajaa ponia lähdössä. Ohjastaja tarvitsee ajoluvan, joka on poneilla yleensä P tai C. P tarkoittaa poniajolupaa ja C-ajoluvalla saa ajaa myös hevosia, mutta 15 hevosstartin jälkeen shetlanninponeja ei saa enää ajaa. P-ajoluvan saa 10-vuotiaana ja C-ajoluvan saa 16-vuotiaana.
14. Väliaika – väliaika tarkoittaa poneilla yleensä sitä aikaa, mitä nopeutta juostaan esimerkiksi kilometristä katsottuna 500 metrin kohdalla.
15. Tasoitusajo – tämäkin on ryhmäajon kanssa samantapainen, eli lähetystapa. Tässä vain ei ponit lähdekään auton takaa, vaan kaikki juoksevat omissa volteissaan ennätystensä mukaan. Tämä on poneilla ehdottomasti suosituin ja käytetyin lähtötapa.
16. Voltti – voltti on se rinki/alue, jossa ponit juoksevat tasoitusajossa. Olette varmaan nähneet ennen starttia ponien tai hevosten pyörivän ympyrää joissain kohti rataa? Se on voltti.
17. Startti, lähtö – tarkoittaa ajettavaa matkaa, johon poni ilmoitetaan. 
18. Välistartti – välistartti on sellainen, jossa vaikka poni on ilmoitettuna 2.7 juostavaan starttiin ja myös 4.7 juostavaan starttiin. Tässä tapauksessa 2.7 on välistartti ja jos poni parantaa ennätystä 2.7, ei uutta ennätystä kirjata niin, että 4.7 olevassa startissa mahdollinen volttipaikka vaihtuisi.
19. Hiittarit – hiittikärryt, eli hieman kevyemmät treenikärryt, kuin koppakärryt. Tosin nämä ovat kuitenkin raskaammat, kuin kilpakärryt. Itselläni ei ole koskaan ollut hiittikärryjä, vaikka ne ovat olleetkin suuri unelma.
20. Kilpurit – kilpakärryt, eli ne kärryt, joilla ajetaan starteissa. On potkupuomillisia, hiilikuituja ja monia muita erilaisia kärryjä. Iltaravihevosten, eli huonompien hevosten kärryihin ei niin paljoa panosteta, kuin suomen korkeimman tason kilpahevosten kärryihin.
21. Koppikset – treenikärryt, eli koppakärryt. Tämä on ainoa treenikärry, jossa on kahden mahdollista istua ajon aikana (ellei lasketa opetus- ja tandemkärryjä). On olemassa muidenkin kärryjen tapaan paljon erilaisia koppakärryjä, mutta omasta kokemuksesta tehdasvalmisteiset ovat parhaimmat. Lisäksi lisäturvaa tuo jalkatilassa oleva reikä ponin takajalkojen kohdalla, sillä jalat saa sinne väliin mukavasti, eikä tarvitse käsillä pitää kiinni kärrystä.
22. Voilokki – voilokki on lähtönumero ponin selässä. Harvoin, mutta joskus numeroita näkee myös ponin kaulassa, päässä tai selässä ylöspäin suunnattuna, mutta ne ovat enemminkin korttikurssilla käytettäviä numeroita. Lähtönumero tulee joko kiinni molemmille puolille siloja tai sitten kiinni ponin selkään, mutta kiinnitys on molemmilta silan puolilta.
23. Pruuvi – ennen virallista starttia juostava harjoitus/näytös erityisesti toton pelaajille. Poneilla ei ole pruuvausta, sillä poneja ei totota.
24. Kuolemanpaikka – kuolemanpaikka on juoksujärjestyksessä johtavan hevosen rinnalla oleva paikka. Eli lähtöä johtava (1) juoksee sisäradalla ja sen vieressä takaa katsottuna oikealla on rata kaksi. Kuolemanpaikka on siis radalla kaksi, johtavan vieressä.
25. Lämppä – lämmitys ennen starttia. Yleensä radalla tai varikkoalueella tapahtuva juokseminen, josta poni vetreytyy ja lämpenee. Meillä on lämmitetty 1-2 kierrosta radalla, mutta nyt Agne paransi seitsemän sekuntia ilman lämmitystä radalla, joten ratalämmityksen jätämme pois.
26. Keulapaikka – keulapaikka tarkoittaa johtavan (1) hevosen juoksupaikkaa. Se hevonen, joka kirii hienosti johtavaksi tai joka on johtanut lähtöä koko ajan, on keulapaikalla.
27. Nappisarja – nappisarja on täydellisesti sopiva sarja juuri sinun ponille. Meillä neljän vuoden aikana ei ole tainnut kuin kerran tai kaksi olla nappisarjaa lähellä, mutta kun oli niin voitto sieltä tuli.
28. p. 3.21,0 + 20m / 4,0s 1140m – tämä on startin sarjamääritys. Eli punaisella värjätty numeroluku tarkoittaa paalua, josta hitaimmat ponit lähtevät. Paalulla toisin sanoen ovat siis 3.21 aikaiset ja hitaammat. Sinisellä värjätty luku tarkoittaa pakkia. 20 metriä lisätään aina joka neljäs sekunti, eli 3.21 ajasta miinustetaan 4,0s (neljä sekuntia). Näin ollen 20 metrin takamatkalle joutuvat 3.21-3.17 aikaiset ponit. 40 metrin takamatkalta taas miinustetaan tuo neljä sekuntia, mutta nyt ne sekunnit lähtevät tuosta 3.17 ajasta. Vihreällä värjätty luku tarkoittaa juostavaa matkaa ja paalun ponit juoksevat tuon 1140 metriä, mutta mitä pitempi takamatka, niin sitä enemmän juostavaa on.
29. 2.40,0 ja hit. tämäkin on sarjamääritys. Suurin takamatka voi olla vain 2.40 aikaisilla, eikä starttiin saa ilmoittaa nopeampia.
30. Aamumies / Inni Helluntainen 1120:1 3.11,7ake 2.54,6ly 385€ – tämän kaltaisia rivejä näkee esimerkiksi lähtölistoissa. Punaisella on värjätty ponin nimi, vihreällä taas kuskin nimi. Pinkillä juostava matka sekä ratanumero, eli tässä tapauksessa Inni johtaa kyseistä volttia, sillä hän lähtee radalta yksi (radan sisäreuna). Sinisellä merkattu ponin autolähtöennätys ja tumman punaisella ponin volttiennätys. Liila rahasumma tarkoittaa tähän asti voitettua rahamäärää.
31. Pikalukot pikalukot ovat varmaan nopeimmat silat kiinnittää, mitä nyt on. Ne vain klipsautetaan paikoilleen. Ylempänä oli kuvaa Ruususta ja pikalukkovaljaista. Ne voivat jonkun silmään näyttää haastavilta, mutta ne vain oikeasti klipsautetaan kiinni ja lisätään varmuusremmit. Minulla on Youtubessa valjastusvideo, tosin leikkimielisesti tehty. Se on liitettynä ihan alimmaisena.
32. Normisilat – normisilat ovat yleensä nahkaa. Näissä siloissa on remmit, jotka kiepautetaan kärryjen ympäri. Suoraan sanoen, en itse pidä yhtään normisiloista ja talvella ne eivät ole kovin kivat.
33. Sekki – sekki on poni päätä tukeva remmi, joka pujotetaan kaulan yli aina päästä turvan alle. Malleja on monia, jotkut sekit menevät suuhun kuolaimena ja jotkut taas isona härpäkkeenä turvalla. Yleisin sekki poneilla on alla olevassa kuvassa suomenhevosella käytetty sekki.
34. Päävehkeet – päävehkeet ovat synonyymi suitsille. Eli sama asia, mutta eri sana. Päävehkeissä on yleisesti aina otsapanta, kuolaimet ja muut remmit. Päävehkeisiin saa kiinnitettyä silmälaput.
35. Potkuremmi – potkuremmi on pakollinen varuste, ellei ole potkupuomillisia kärryjä. Se ”estää” ponia nostamaan takapuolta niin, ettei kavio osuisi mahdollisesti kuskiin. Faktahan on se, että se ei estä kuin pienen pompun, muttei kunnon mahdollista potkua.
36. Alamartingaali – alamartingaali on remmi, joka estää ponin pään nostamisen liian korkealle. Se kiinnitetään mustalaisriimuun ja mustalaisriimu tulee päävehkeiden alle. Jaskalla ollaan käytetty tätä yhdistelmää sekin kanssa.
37. Silmälaput – silmälaput estävät ponin näkemisen halutuille alueille keskittymisen vuoksi. Alhaalla olevassa kuvassa Jaskalla on kokolaput, jotka esimerkiksi estivät sen ojiin hyppelyn. On erilaisia lappuja, esimerkiksi vedettäviä, jotka ohjastaja saa vedettyä pois ponin silmiltä halutessaan. Sitten on puolilappuja ja smurffilappuja, joissa silmälappu laitetaan vain toiselle puolelle.
38. Korvahuput – ne vaimentavat taustamelua jonkun verran ja näin poni voi keskittyä paremmin juoksuunsa. Meillä on tainnut myös kaikilla olla korvahuput joissain kohtaa.
39. Apuaisa – poneilla harvemmin nähtävä varuste, mutta melkein jokaisella hevosella kärryissä käytettävä lisävaruste. Liikkuvat aisat kärryissä siis molemmilla puolilla, joiden avulla ohjastaja voi suoristaa hevosta, jos se juoksee vinossa.
Mitä piditte? Palautetta saa antaa ja sitä toivon. Otan myös kysymyksiä ja toiveita seuraavien osien sisältöjen suhteen. Ps. muistathan liittyä lukijaksi, jotta saadaan kohta arvottua 200 lukijan arvontapalkinto ?

1. ohjat 2. korvahuput 3. apuaisa

1. rintaremmi 2. sekki 3. pikalukkosilat

Jaskalla normisilat ja tässä näkee kiinnityksen. Jaskalla oli myös lätsä, eli korvien välissä tuo sininen juttu. Lisäksi silmälaput.

11 thoughts on “ALOITTELEVAN RAVIURHEILIJAN ABC osa 1 sanasto

  1. Tosi hyvä postaus! Olen miettinyt näitä joitain sanoja ja nyt sain niihin hyvät selitykset. Olisi kiva saada samanlainen sanaselityspostaus valokuvaussanoista!

    ponivoimatpelissa.blogspot.fi

  2. Kiitos paljon Eevi kommentista! Pistetään harkintaan tuo valokuvauskin. Kiva, että sait sanoille selvyydet. 🙂

  3. Samaa täsmentäisin minäkin. Autolähtö on a. Loput kirjaimet (ly,ke,kp ja pi) on matkoja. Lisäksi olisi voinut olla selitys myös siitä, jos ennätys on juostu volttilähdössä.

  4. Juu tiedän, mutta esimerkiksi ratsuihmisille hiukan vaikeaa selittää, mitä ovat kyseiset lyhenteet ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *