Analyysissä oma blogi

Moikka ja tervetuloa postauksen pariin, mitä en ole ennen kenenkään nähnyt toteuttavan.
Muita on aina helppo haukkua ja muiden blogeista on aina jotain sanottavaa, oli se sitten hyvää tai huonoa. Tässä postauksessa ajattelin pistää niin sanotusti ”haukun omaan nilkkaan” ja arvioida itseäni sekä blogiani.
Näitä postauksia olisi mielestäni todella kiva lukea muidenkin toteuttamina ja siksi haastan juuri sinut kirjoittamaan oman analyysin blogistasi. Linkitä se toki kommenttiboksiin, niin käyn tsekkaamassa!

Omaan mieleen ensinnäkin blogini ulkoasu on aika yksinkertainen ja hieman tylsähkö. Silti itse tykkään kuitenkin selvästä ja helposta, mutta kuitenkin suhteellisen huolitellusta ensivaikutelmasta.
Taustassa voisi olla enemmän eloa ja sitä jotain potkua, mutta toistaiseksi olen taustan pitänyt yksinkertaisena ja haaleana.
Banneri sopeutuu mielestäni väreiltään ulkoasuun, koska kuvissa ei ole mitään räikeitä sävyjä tai poikkeuksellisia vuodenaikoja. Esimerkiksi kesän sävyt ja värit kuvissa eivät välttämättä sopisi banneriin ja näin huomio kiinnittyisi ensimmäisenä blogiin tultaessa siihen yhteen väriin.
Sivut voisivat olla hieman nätimmän näköiset ja paremmalla paikalla, mutta olen kuitenkin itse jättänyt ne tuohon. Osa syy asialle on se, että en oikein keksi mihin muualle ne voisin asetella ja minusta ne nyt kuitenkin käyvät tuohon. Plussaa siitä, että nyt myös mobiiliversiolla voi tarkastella sivuja menemättä internetversioon.

Entä millainen sitten on mielestäni blogin sivupalkki? Se tosiaan näkyy vain internetversiossa, joten mobiileilla sitä ei näy. Itse pidän sivupalkistani, koska siinä on sopivasti asiaa ja kaikki on tärkeysjärjestyksessä. Tykkään myös siitä, että kaikki gadgetit on keskitetty.
Infolaatikko uusille lukijoille voisi olla pidempi, mutta se ei toisaalta saa olla liian pitkäkään. Tuon tähtiblogisti-kuvan voisin jo poistaa, mutta sekin on siihen vain jäänyt.
Someikonit mielestäni tuovat kivasti väriä sivupalkkiin ja muutenkin koko blogin ulkoasuun.

Entä mitä mieltä olen omasta tekstistäni? Kirjoitusvirheitä löytyy, mutta niitä en ala korjaamaan. Mielestäni nyt tehdyt virheet ovat oppi tulevalle ja vanhempana saan sitten rauhassa naureskella hirveälle oikeinkirjoitukselleni. Asiatekstiä mielestäni voisi olla todella paljon enemmän, mutta pidän siitä, että aiheellisia postauksia on ollut nyt paljon enemmän. En sitten tiedä, onko hevoseton tila vaikuttanut positiivisesti vai negatiivisesti teksteihin.
Kuvista en sano mitään, sillä jokaisella on aina omat mielipiteet.

Tällaisen analyysin toteutin omasta blogistani ja tavoitteenani on toteuttaa puolet sadasta postausideastani, joista olen nyt tehnyt kaksi postausta.

3 thoughts on “Analyysissä oma blogi

  1. Tosi hyvä postaus ja myös super hyvä idea! Tää taitaa olla sellainen postaus minkä voisin itsekkin lähitulevaisuudessa toteuttaa. Saas nähdä milloin kerkeän!

    elaimetsydammessa.blogspot.fi

  2. Mun blogista löytyy analyysi! Oli tosi kiva perehtyä omaan blogiin "vähän" tarkemmin ja kiitos sulle ideasta.?
    ravihevosenvauhdissa.blogspot.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *